ВЕСТИ ИЗ КРАЈА

Radio televizija Kruševac
  1. Građani Srbije danas se na referendumu izjašnjavaju da li su za potvrđivanje Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa. . Republička izborna komisija, koja je građanima na kućnu adresu dostavila detaljno objašnjenje predloga izmena, saopštila je da se amandmani odnose na pravosuđe i da se njima ne menjaju drugi delovi Ustava. RIK je utvrdio da...
  2. U Rasinskom okrugu, prema Izveštaju ZZJZ, za protekla 24 sata, još 394 lica obolela od koronavirusa, najviše u Kruševcu 214.
  3. Gradska izborna komisija obaveštava da glasači koji nisu u mogućnosti – nemoćno lice, odnosno (osoba sa invaliditetom, nemoćno staro lice ili ono koje je zbog bolesti, kao i pozitivno na kovid 19), sprečeno da glasa na glasačkom mestu, ili sprečeno lice (koje zbog posla nije u mogućnosti da glasa na za to određenom mestu), može...
  4. Od 2013. godine uslovi života i rada štićenika  i zaposlenih u Vaspitno popravnom domu Kruševac su unapređivani u kontinuitetu, a uspešna je bila i 2021. godina. Trenutno ima 170 štićenika, vakcinisani su i revakcinisani među njima nije bilo obolelih od KOVIDA 19. Vaspitno popravni dom u Kruševcu, odabran je za pilot program za otpust štićenika...
  5. U  opštini Trstenik, prvog januara ove godine rodjena je jedna beba, devojcica Lenka. Opština  Trstenik je prigodim i novcanim  poklonima darivala devojcicu, a poklone je  uručila predsednica Milena Turk sa saradnicima.
  6. Po prvi put se u opštini Trstenik sprovodi projekat Fondacije SOS Dečija sela . Ovaj projekat je obuhvatio nekoliko opština. 
  7. -Javno preduzeće Poslovni centar  Kruševac uspešno je završilo  poslovnu 2021.godinu, ocenio je direktor Miloš Milošević, naglasivši da je najveća investicija bila izgradnja javne garaže „Centar 2“ sa preko 200 parking mesta. U 2022. godini plalanirane su  nove investicije i ulaganje u opremu, saznajemo u ovom javnom preduzeću. 
  8. Nacionalna služba za zapošljavanje uputila je zahtev lokalnim samoupravama za podnošenje zahteva sa ciljem sufinansiranja mera aktivne politike zapošljavanja u 2022. godini. Rok je 28. februar a da bi lokalne samouprave mogle da podnesu zahtev, neophodno je da imaju formiran lokalni savet za zapošljavanje, lokalni akcioni plan zapošljavanja i da su opredeljena sredstva iz budžeta...
  9. Svetom Liturgijom i osveštavanjem slavskih kolača u crkvama i manastirima Eparhije kruševačke proslavljen je veliki ruski podvižnik Sveti Serafim Sarovski Čudotvorac. 
  10. -Bez obzira na povećanje broja zaraženih korona virusom stanje u kovid bolnici u Kruševcu je stabilno i trenutno je na lečenju nešto manje od 100 pacijenata, rekao je direktor ove bolnice dr Vladan Cvetanović.