ЦЕНТАР ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ

Regionalni centar za stručno usavršavanje prosvetnih radnika
 1. Krusevac program

   

 2. Noc istrazivaca-NK Krusevac

 3. U Centru za stručno usavršavanje Kruševac 07.11.2020. godine za potrebe realizacije planova stručnog usavršavanja članova Društva učitelja Kruševca, u okviru Sajma stručnog usavršavanja organizovan je seminar sa temom: „Od ishoda učenja do efikasne nastave“. Seminar je održan uz poštovanje i primenu preventivnih mera za sprečavanje širenja zarazne bolesti, uzrokovane virusom Covid-19.

  IMG 0437

  Opšti cilj seminara usmeren je na podizanje efikasnosti nastave osnaživanjem nastavnika u oblasti planiranja i realizacije nastave orijentisane na ishode.

  Specifični ciljevi seminara se su:

  • Upoznavanje nastavnika sa načinima efikasnog planiranja povezivanjem ciljeva, ishoda i sadržaja;
  • Ovladavanjem tehnikama izbora metoda, nastavnih sredstava i materijala u odnosu na postavljene ciljeve i ishode;
  • Obučavanje nastavnika za kreiranje zadataka koji angažuju različite kognitivne funkcije;
  • Proširivanje znanja nastavnika o različitim tehnikama procenjivanja napredovanja učenika i pružanja efikasnnih povratnih informacija kao podsticaja za napredovanje.

  Autor i realizator seminara je: Ivana Blagojević.

 4. U Centru za stručno usavršavanje Kruševac 03.11.2020. godine održan je sastanak u okviru projekta: „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa“ koji grad Kruševac sprovodi u paretnerstvu sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ).

  Sastanak je realizovan uz prisustvovo predstavnika Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Asocijacije koordinatora za romska pitanja, kao i predstavnika Gradske uprave grada Kruševca i Javnog komunalnog preduzeća "Kruševac".

  Cilj ovog projekta je pružanje podrške romskoj populaciji i drugim marginalizovanim grupama na lokalnom nivou u prevazilaženju negativnih posledica izazvanih pandemijom virusa Covid-19.

  inluzOperativni plan projekta predviđa da se do avgusta 2021. godine sprovedu mere u oblasti informisanja, prevencije i oporavka od COVID 19 za 3.500 marginalizovanih porodica koje žive u 18 partnerskih opština i gradova, sa fokusom na Rome i Romkinje koji žive u podstandardnim naselјima, kao i mere tehničke podrške za jedinice lokalne samouprave.

  Ekonomsko osnaživanje marginalizovanih grupa podrazumeva radno angažovanje 210 osoba u 6 gradova i opština, uklјučujući i Grad Kruševac, odnosno 35 lica sa teritorije grada Kruševca, sa minimalnim učešćem žena od 30%.

  Sastanak je održan uz poštovanje i primenu preventivnih mera za sprečavanje širenja zarazne bolesti, uzrokovane virusom Covid-19.

 5. U Centru za stručno usavršavanje Kruševac u periodu od 02 do 06.11.2020. godine u organizaciji Školske uprave u Kruševcu realizuju se sastanci sa nastavnicima i učiteljima kruševačkih škola vezani za dogovor oko snimanja nastavnog materijala za učenike osnovih škola i srednjih škola.

  123471018

  Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pripremilo je operativni plan za nastavak rada škola u otežanim uslovima, kroz ostvarivanje obrazovno-vaspitnog rada učenjem na dalјinu kako bi se ostvarilo pravo učenika na obrazovanje.

  Sastanci se realizuju uz poštovanje i primenu preventivnih mera za sprečavanje širenja zarazne bolesti, uzrokovane virusom Covid-19.