ДОБРОДОШЛИ

НА ЗВАНИЧНУ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ "ВЛАДИСЛАВ САВИЋ ЈАН" ПАРУНОВАЦ

134 ГОДИНE РАДА И ПОСТОЈАЊА

 

  Основна школа „ Владислав Савић Јан“  

Налази се у приградском насељу Паруновац. Основана је 1890.године и већ 134 годинe образује и васпитава мештане 9 месних заједница: Паруновца, Капиџије, Текија, Гаглова, Пасјака, Бовна, Малог Шиљеговца, Новог Села и Дедине. Поред матичне осмогодишње школе, школа има још 5 издвојених сеоских школа са девет одељења. Школа има 325 ученика распоређених у 22 одељења и једно одељење продуженог боравка за потребе разредне наставе. Школска зграда у којој школа ради састављена је од старог (1960 год.) и новог ( 1987 год.) дела са укупном квадратуром од 3100 квадрата, има и фискултурну салу и двориште површине преко два хектара. Настава се изводи у две смене и кабинетског је типа. Школа има и библиотеку, медијатеку, кабинет информатике, фискултурну салу и мини спортски центар.  Школа је потпуно реновирана 2021 године. Више о школи прочитајте ОВДЕ.


 


 

Комисија за награђивање и стипендирање ученика града Крушевца доделила је најбољим основцима и средњошколцима, Видовданске награде и дипломе.
Свечаност је уприличена у холу градске куће, симболично, у складу са препорученим епидемиолошким мерама.
Присутне је поздравила градоначленица Крушевца, Јасмина Палуровић пожелевши ученицима срећу и успех у даљем школовању.
Награђени су најбољи ученици основних и средњих школа са територије града Крушевца за освојено прво место на Окружним такичењима као и ђаци Музичке школе „Стеван Христић“ који су се такмичили и на Међународном нивоу. Најбољим ђацима Лазаревог града уручене су књиге и дипломе.


 

Трећа награда на Републичком такмичењу из Техничког и информатичког образовања у Вршцу. Област Електротехника ученик Стеван Васиљевић.