Европски дан језика обележава се сваке године 26. септембра. Обележавање овог дана је већ постала традиција у нашој школи. Тако је било и ове године, мада у нешто скромнијем издању услед епидемијске ситуације и чињенице да је школа привремено измештена због радова који су у току. У ишчекивању неких бољих времена ове године је одржан угледни час на тему значаја изучавања језика и утицаја других језика на енглески. Час је реализовала наставница енглеског језика, Емилија Бургић, у одељењу 7/1.

На почетку часа ученици су имали задатак да од датих речи саставе неколико реченица о језику и његовом значају за човечанство. О свакој реченици је након тога вођена краћа дискусија и ученици су давали своје виђење и тумачење тих реченица.

Након питања о значају језика и о начинима на који можемо учити језике, у средишњем делу часа ученици су излагали своје презентације о речима из различитих језика које се данас користе у енглеском.

Након тога организован је краћи квиз на исту тему, а врхунац часа је био задатак да ученици слушањем и гледањем неколико видео записа препознају језик којим се говори. Куриозитет је и то што су видео материјале посебно за тај час снимили људи широм света, пожелевши нашим ученицима и наставницима срећан Европски дан језика.

И ви можете погледати видео, тестирати своје знање и забавити се.