ДОБРОДОШЛИ

НА ЗВАНИЧНУ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ "ВЛАДИСЛАВ САВИЋ ЈАН" ПАРУНОВАЦ

133 ГОДИНE РАДА И ПОСТОЈАЊА

 

 Основна школа „ Владислав Савић Јан“  

Налази се у приградском насељу Паруновац. Основана је 1890.године и већ 133 годинe образује и васпитава мештане 9 месних заједница: Паруновца, Капиџије, Текија, Гаглова, Пасјака, Бовна, Малог Шиљеговца, Новог Села и Дедине. Поред матичне осмогодишње школе, школа има још 5 издвојених сеоских школа са девет одељења.Школа има 412 ученика распоређених у 26 одељења и једно одељење продуженог боравка за потребе разредне наставе. Школска зграда у којој школа ради састављена је од старог (1960 год.) и новог ( 1987 год.) дела са укупном квадратуром од 2. 870 квадрата, има и фискултурну салу и двориште површине преко два хектара. Настава се изводи у две смене и кабинетског је типа. Школа има и библиотеку, медијатеку, кабинет информатике, фискултурну салу и мини спортски центар.  Више о школи прочитајте ОВДЕ.


 


Комплетна реконструкција Основне школе „Владислав Савић Јан“ у Паруновцу . То подразумева реновирање и унутрашњости и спољашњости Школе. Ова инвестиција финасира се преко Канцеларије за јавна улагања Републике Србије код које је Школе конкурисала пројектом заједно са Градском управом Крушевац.

Укупна вредност инвестиције је 96 милиона динара. Радове изводи фирма Тончев градња, а предвиђени рок за завршетак је фебруар 2022. године. Претходно је средствима града Крушевца одрађена прва фаза реконструкције, истиче директор Школе, Иван Илић.

Од 352 уписана ученика, њих 300 започели су школску годину у Основној школи Бранко Радичевић у Бивољу као и у подручном одељењу ове школе у Дедини. Организован је превоз деце и наставника из Паруновца до Бивоља и Дедине.

Док траје реконструкција, компетак намештај из Школе биће пресељен у складиште Трајал корпорације. 


 

Светски дан здраве хране обележава се 16. октобра широм света.

Организација Уједињених нација за храну и пољопривреду – ФАО, установила је овај датум 1981. године као Светски дан здраве исхране, у циљу подизања свести о стварању света без гладних.

Циљ обележавања овог дана јесте информисање најшире популације о важности здраве исхране и правилних прехрамбених навика, као и формирање исправних ставова, посебно код младих и код деце.


 

Ученици трећег разреда направили су креативну изложбу у холу школе

- МОЈА ИГРАЧКА -

  

 

 


 

ГЛАСАЈ ОВДЕ ИЛИ КЛИКОМ НА СЛИКУ...
 


 

...

Дан светских језика, традиционално је обележен у Основној школи „Владислав Савић-Јан“ у Паруновцу.

До сада у организацији ученика и наставника који предају језике, а ове године прикључиле су се и остале колеге, истиче професорка француског Александра Ђорђевић, додајући да су деца била врло инспирисана и креативна, како би што веродостојније