Савет Европе је 2001. године прогаласио 26.септембар Европским даном језика. Овај дан је карактеристичан по томе што се током целог дана обраћа пажња на важност и лепоту сваког европског језика, а иницијатива је посвећена наглашавању значаја свих европских језика, како би се бар тог дана посветила већа пажња значају учења страних језика, а народи Европе охрабрили да уче стране језике и упознају се са богатом језичком и културном разноликошћу континента на којем живе.
У нашој школи је, као и сваке године, том приликом организован низ активности, па су ученици припремајући јела из различитих европских земаља и решавајући квизове и друге задатке на тему страних језика имали прилике да се упознају са богатством култура и обичаја.
У организацији дешавања у холу школе ("Упознајмо свет кроз језик, историју, културу и гастрономију") учествовале су наставнице француског језика, Александра Ђорђевић и Славица Топаловић, уз свесрдну помоћ осталих наставника и особља.
 

6-1 ФРАНЦУСКА

 

7-1 ВЕЛИКА БРИТАНИЈА

 

7-2 ИТАЛИЈА

 

6-2 НЕМАЧКА

 

8-2 ШПАНИЈА

 

5-2 СРБИЈА

 

8-1 ГРЧКА

 

ТУРИСТИ


Пројект ''A postcard from a city''

Европски дан језика је такође био планиран и реализован је као завршна фаза пројекта ''A postcard from a city'' који су ученици осмог разреда реализовали на часовима енглеског језика са наставницом Емилијом Бургић. Пројекат је био осмишљен као тимски рад на прикупљању и презентацији материјала о градовима широм света. Један од финалних продуката биле су прелепе разгледнице које су ученици сами радили користећи разне технике и још једном показали колико талента, маште и креативности носе у себи. Ево само неких од заиста много прелепих радова.

 

 

 


 

За школски сајт - наставник технике и технологије Бојан Зоњић.