Основна школа ,,Владислав Савић Јан“

                            37201  Паруновац

Димитрија Туцовића број 3.

               Тел.381(0) 37 886 155

e-mailОва адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

     ПИБ 100472052


Поштовани родитељи будућих првака,

Упис детета у први разред школске 2022/23. године врши доласком у просторије ОШ „Бранко Радичевић“ у Бивољу или путем позива на број телефона  064/351-6763. Том приликом потребно је попунити пријаву за упис (иста се налази код представника школе – управе и на сајту школе). Контакт особа је Сања Момчиловић, стручни сарадник - педагог школе.

Документација коју је потребно приложити приликом уписа:

  1. извод из матичне књиге рођених (или било који други документ, ради давања тачних података представницимa школе/попуњавање пријаве за упис)
  2. уверење о похађању редовног, припремног предшколског програма (издаје надлежна предшколска установа коју дете похађа по завршетку похађања ППП-а).

Документацију (потврда лекара о обављеном лекарском прегледу,  потврдa о пребивалишту и извод из матичне књиге рођених) не доносите, већ се преузима (електронски) са Портала еУправе од стране представника школе.

Након уписа, родитељ ће (почев од 01.03.2022. године), бити контактиран од стране педагога школе за заказивање термина за испитивање детета уписаног у школу.

У први разред школске 2022/23. године уписује се СВАКО дете које до 31. августа 2022. године има најмање 6 година и 6 месеци, а највише 7 година и 6 месеци, односно деца рођена од 01.03.2015. до 29.02.2016. године.

Изузетно, када је то у најбољем интересу детета, детету се може одложити упис за годину дана од стране школе, а на основу мишљења интерресорне комисије јединице локалне самоуправе.

Дете које до 31. августа, 2022. године има мање од 6 година и 6 месеци, а чији родитељи желе да оно пође у школу раније, могу да се пријаве за проверу спремности за полазак у школу.У школу може да се упише и дете старије од 7 година и 6 месеци које због болести или других разлога није до сада уписано у школу.Школа је дужна да упише свако дете које има пребивалиште на подручју школе. Школа може да упише и дете са подручја друге школе, на захтев родитеља, који подноси изабраној школи најкасније до 15. марта текуће календарске године у којој се врши упис. Школа је дужна да родитеља обавести о одлуци најкасније до 30. априла текуће календарске године.

Срдачно Вас молимо да ову своју пријатну обавезу благовремено испуните како би школа на време обавила активности у вези са уписом.